Оптимизация за търсачки (SEO)

SEO – оптимизация на сайт за търсачки.

Популяризиране на сайт в търсачките и социалните мрежи

  • Силно таргетирани клиенти

При Вас идват повече потребители, търсещи предлаганите от Вас услуги, отколкото случайно попаднали.

  • Популяризиране на марката

Привличане на вниманието и налагане на бранда, така че потребителите да го запомнят.

  • Facebook активност

Корпоративно присъствие и реклама в социалната мрежа.

PLANTILLA TRABAJO FREEPIK

На практика всички онлайн потребители използват търсачките като основен портал за връзка към всичко, което ги интересува. Самите браузъри, още с инсталирането си, предлагат като стартови страници самите тях или дори адресната лента вече не е просто такава, а директно през нея може да се търси.

Интересен факт е, че много голяма част от потребителите не пишат директно адреса на познатия им сайт, а винаги преминават през търсеща услуга, дори като изписват домейна му в търсачката.

Оптимизацията на един сайт за по-лесното му откриване е ключов фактор за живота му.

Дори да притежавате най-добрата идея, концепция и дизайн, ако никой не може да Ви открие, значи все едно имате най-луксозния автомобил, но го държите в гаража без въобще да го карате.

Периодичното обновяване на механизмите на оценка на сайтовете от страна на Google, както и неспиращите опити на конкуренцията да оптимизира собствените си сайтове, непрекъснато разместват позициите на резултатите. Ако се отнесете пренебрежително към тези фактори и неглижирате оптимизацията, сайтът Ви ще започне да пада в класацията.

preview

On-Site оптимизация (оптимизация в самия сайт)

Работата по сайта включва оптимизация на кода на сайта (Page Titles, Meta Tags, Image Optimization, Sitemap и др.), оптимизация на структурата на сайта, определяне на ключовите за съдържанието на сайта думи, оптимизация на съдържанието, така че то да отговаря на изискванията на търсачките, както и да бъде съобразено с най-важния фактор – полезност за потребителите. Не е важно само сайтът да може бъде намерен в търсачката, но и да бъде достатъчно полезен и атрактивен за хората и те да пожелаят да останат на страниците му, да станат клиенти, потребители, които имат доверие към предлаганите продукти и услуги.

 

Оff-Site оптимизация (оптимизация извън сайта)

Работата извън самия сайт е свързана с действия, които целят да популяризират сайта в други сайтове, като това да укаже влияние и на класирането му в търсачката. Преди време беше достатъчно само да се осигурят голям брой качествени линкове от други сайтове (Linkbuilding), но с все повече нарастващия социален фактор оптимизацията извън сайта може да се разбира и като оптимизация за социалните мрежи. Целта е не само да има линкове към сайта, които търсачките да намират и на базата на техния брой и местоположение да решават дали сайтът е качествен или не, но и да има хора, които да взаимодействат с тези линкове, със съдържанието, към което водят. Затова и оптимизацията за търсачки има вече много общо и с маркетинга за социални мрежи като Facebook, Twitter, Google+ и др. Важно е как един бизнес ще се представи, но още по-важно е и как бизнеса ще взаимодейства с клиентите си.

За правилното позициониране измежду резултатите при търсене, обаче, не е достатъчна само работата, извършена при първоначалното базово оптимизиране.

1_150

Какво правим?

  • Започваме с изграждане на цялостна SEO стратегия, която да спомогне за добри резултати и бързо утвърждаване на бранда. Правим анализ на нишата и определяме най-точните ключови думи и то предварително – още когато сайтът се проектира.
  • Съобразяваме дизайна, който измисляме за Вашия сайт, спрямо вече изградената SEO стратегия, последните SEO тенденции и съвети за добри практики.
  • Работата по вече разработен сайт включва SEO анализ на сайта, при който се открояваме силните и слабите страни, определяме моментните позиции на сайта в търсачките по зададените ключови думи, даваме предложения за предприемане на действия.
  • Грижим се регулярно за повишаване на рейтинга на сайта Ви и класирането сред резултатите като част от нашата месечна поддръжка. Държим връзка с Вас и следим развитието на бизнеса Ви.