Мобилни приложения и мобилни сайтове

Изработване на Android и iOS приложения за телефони и таблети

  • Android приложеия

Програми за най-използваната мобилна операционна система.

  • iPhone и iPad приложения

Приложения за всички iOS таблети и телефони.

  • Софтуер за управление

Сървърен софтуер за обслужване на целите на приложенията.

martes

Ерата на мобилните устройства настъпи много скоростно и за няколко години се затрупахме с всякакви джаджи, чиито екрани и процесори са пъти по-добри от тези на някои настолни компютри. Телефонът не е просто слушалка, а портативен компютър, на който по всяко време, от всяка точка можем да си прочетем пощата, да видим прогнозата за времето, да се разплащаме, да изиграем набързо някоя игра и още безброй дейности, които не бяха възможни с обикновените телефони. Таблетите ни дават повече размах и удобство, а скоро най-вероятно много от хората, които срещате по улицата, ще носят умни очила.

Настоящото присъствие на тези устройства е толкова голямо, че се пада по повече от едно устройство на човек, а тенденцията е неколкократно увеличение както на броя им, така и на употребата им в близките години. Т.е. напълно вероятно е те да изместят по използване настолните устройства.

Това означава, че те променят обичайния начин на възприемане на работата с компютър и налагат някои специфични особености, с които да се съобразяваме. Например поради ограничения размер и резолюция на дисплеите не е удачно при изграждане на едно софтуерно приложение да проектираме потребителския интерфейс по стандартния начин, а да го направим максимално прибран, за да не заема излишно пространство и в същото време да е удобен. Заради по-компактните размери и нуждата от свеждане на разхода на енергия до минимум пък процесорите са от специален тип и с различна от тези за настолните компютри архитектура.

app_07-150p-01

Проблемът с несъвместимостта

Всичко това по един естествен начин е довело и до създаването на съвсем други операционни системи за тях (Android, iOS (за iPhone и iPad), Windows Phone и др.), съответно и до нов подход при писането на програми за тях. Това трябва да се знае, тъй като за създаването им се налага да разполагате с разработчици, които са тясно специализирани във всяка една от тези операционни системи и ако (и както е в над 90% от случаите) се налага да имате версия на това приложение за всяка от поне най-често използваните операционни системи, то значи работата по него ще се извърши от нулата толкова пъти и от толкова различни разработчици, за колкото операционни системи целите да бъде създадено. И без нужда от по-подробно пояснение сигурно се досещате, че това води до неколкократно увеличение на цената за изработка или до ограничаване на избора до само една от тях.

Archivo base

Какво решение имаме ние?

  • Съкращаваме разработката няколко пъти, тъй като работим с технологии, които позволяват създаването на почти универсални приложения за редица операционни системи. И макар и да има допълнителни дейности около пускането на програмите за всяка платформа, те не са толкова, колкото биха били при автономната им разработка. Това е важно предимство, с което постигате по-голям кръг потенциални потребители.
  • Използваме съвременни техники и подходи като спазваме стандартите и се стремим да направим Вашия продукт с приятен дизайн и удобен за потребителите интерфейс.
  • Предлагаме поддръжка и развитие на новото Ви мобилно приложение. Бъдете актуални и след първата му версия и стойте адаптивни към пазара като го доразвивате.